Merișoare confiate
Merișoarele sunt o sursă bogată de vitamine și minerale, în special vitamina C. De asemenea, cunoscută sub numele de acid ascorbic, vitamina C este unul dintre antioxidanții predominanți în merișoare. Este esențială pentru menținerea pielii, a mușchilor și a oaselor. Savurate proaspete, uscate și sub formă de suc, merișoarele sunt o sursă utilă de fier, potasiu și vitamina C. Sunt bogate în special în compuși vegetali protectori care pot ajuta la prevenirea infecțiilor urinare și la susținerea unui sistem imunitar sănătos
Deoarece acest fruct are o aciditate crescută, merișoarele uscate sunt de obicei îndulcite cu zahăr sau o alternativă de zahăr. Deoarece au fost deshidratate, merișoarele uscate au un conținut mai mare de zahăr, conținând 58 de grame la jumătate de cană. Se pot consuma ca atare sau împreună cu cereale, iaurt, migdale, caju crud. Cel mai des le găsim în prăjituri, în special la prepararea biscuiților, brioșelor, checurilor sau cozonacilor. Fructele uscate pot fi destul de dure și uscate, așa că adesea este o idee bună să le rehidratați înainte de a le adăuga la produsele de copt. Pentru a face acest lucru, pur și simplu înmuiați fructele uscate în apă caldă sau suc de fructe timp de 15-20 de minute până când sunt puțin umflate și fragede.
Declarație nutrițională pentru merișoare confiate 100 g:
Valoare energetică: 349 kcal / 1445 kJ
Grăsimi totale: 7,86 g
din care saturate: 5.2 g
Carbohidrați: 84.9 g
Zaharuri: 72.4 g
Fibre: 5.46 g
Proteine: < 1 g
Sodiu: 6.15 mg
Reviews
There are no reviews yet.