Arahidele sunt bogate în grăsimi. De fapt, ele sunt clasificate ca semințe oleaginoase. O mare parte din recolta de arahide din lume este folosită pentru fabricarea uleiului de arahide. Conținutul de grăsimi variază de la 44-56% și în principal grăsimi mono și polinesaturate, majoritatea fiind constituite din acid oleic (40-60%) și acid linoleic. Arahidele sunt o bună sursă de proteine. Conținutul de proteine variază de la 22-30% din calorii făcând din arahide o sursă bogată de proteine pe bază de plante. Arahidele sunt o sursă excelentă de multe vitamine și minerale. Acestea includ biotina, cuprul, niacinul, folatul, manganul, vitamina E, tiamina, fosforul și magneziul.
Declarație nutrițională pentru 100 g:
Valoare energetică: 534 kcal /2630 kJ
Grăsimi totale: 48 g
Grăsimi saturate: 7 g
Proteine: 25 g
Carbohidrați: 21 g
Zaharuri: 0 g
Fibre: 9 g
Sare: 0.018 mg
Reviews
There are no reviews yet.