Cacao alcalinizată
Ce este cacao alcalinizată? Boabele de cacao sunt tratate printr-un proces special de alcalinizare care elimină acidul din boabele de cacao organice, ceea ce face mai ușor ca boabele să fermenteze și să producă aroma bogată, pe care o iubim cu toții, din ciocolată.
Pudra de cacao este acidă în mod natural, cu un nivel de pH de aproximativ 5-6. De ce este acest lucru important? Aciditatea din pudra de cacao va reacționa cu bicarbonatul de sodiu pentru a crea dospirea (creșterea aluatului). Pudra de cacao este ingredientul perfect dacă încerci să introduci super-alimente sănătoase în meniul tău.
Polifenolii sunt antioxidanți naturali găsiți în alimente precum fructe, legume, ceai, ciocolată și vin. Acestea au fost legate de numeroase beneficii pentru sănătate, incluzând inflamație redusă, un flux sanguin mai bun, scăderea tensiunii arteriale și niveluri îmbunătățite ale colesterolului și zaharului din sânge . Cacao este una dintre cele mai bogate surse de polifenoli. Este deosebit de abundent în flavanoli, care au efecte antioxidante și antiinflamatoare puternice.
Declarație nutrițională pentru 100 g:
Valoare energetică: 433 kcal / 1793 kJ
Grăsimi totale: 13,7 g
Grăsimi saturate: 8,1 g
Proteine: 19,6 g
Carbohidrați: 57,6 g
Zaharuri: 1,8 g
Fibre: 33,2 g
Sodiu: 21 mg
Reviews
There are no reviews yet.