Arahide decojite, prăjite și sărate
Arahidele sunt bogate în grăsimi. De fapt, ele sunt clasificate ca semințe oleaginoase. O mare parte din recolta de arahide din lume este folosită pentru fabricarea uleiului de arahide. Conținutul de grăsimi variază de la 44-56% și în principal grăsimi mono și polinesaturate, majoritatea fiind constituite din acid oleic (40-60%) și acid linoleic. Arahidele sunt o bună sursă de proteine. Conținutul de proteine variază de la 22-30% din calorii făcând din arahide o sursă bogată de proteine pe bază de plante. Arahidele sunt o sursă excelentă de multe vitamine și minerale. Acestea includ biotina, cuprul, niacinul, folatul, manganul, vitamina E, tiamina, fosforul și magneziul.
Limita recomandată pentru câte alune ar trebui să mănâncăm pe zi este de aproximativ 42 de grame. Este vorba de aproximativ 16 alune. Este important să le consumi cu moderație, deoarece acestea sunt bogate în grăsimi și conțin multe calorii. Sunt alimente sănătoase, dar nu trebuie consumate în exces.
Alunele sau arahidele pot fi consumate crude, decojite, prăjite, fierte, sub formă de făină sau transformate în unt sau pastă de arahide. Consumul lor cu pielea lor subțire, este cel mai benefic din punct de vedere nutrițional, deoarece pielea conține mulți antioxidanți și fitochimice.
Declarația nutrițională pentru 100 g
Valoarea energetică: 599 kcal / 2480 kJ
Grăsimi totale: 28.03 g
Grăsimi saturate: 8.4 g
Proteine: 28.03 g
Carbohidrați: 15.26 g
Zaharuri: 9.4 g
Sare: 320 mg
Reviews
There are no reviews yet.