Caju crud
Este o sursă de energie, proteine și minerale esențiale, inclusiv cupru, calciu, magneziu, fier, fosfor, potasiu și zinc. De asemenea, sodiul este prezent în cantități foarte mici. Caju-ul conține și vitamine cum ar fi vitamina C, vitamina B1 (tiamina), vitamina B2 (riboflavina), vitamina B3, vitamina B6, vitamina E și vitamina K. Acestea sunt o sursă de acid oleic și furnizează o cantitate bună de grăsimi mono-nesaturate și cantități mici de grăsimi polinesaturate, fără colesterol dăunător, dacă nucile de caju crud sunt consumate corespunzător.
Nucile caju sunt perfecte pentru o gustare dintre mese. Acestea pot fi consumate individual sau alături de alte nuci sau fructe uscate, precum merișoarele, prunele sau caisele confiate. Poți adăuga nuci caju în salate de fructe și de legume, dar le poți încorpora și în preparate culinare mai complexe, așa cum sunt cele pe bază de pui și nuci. De altfel, ele pot fi adăugate și în deserturi, cărora le vor conferi un gust plăcut și o textură cremoasă și densă.
Declarația nutrițională pentru 100 g
Valoarea energetică: 553 kcal / 2289 kJ
Grăsimi totale: 44 g
Grăsimi saturate: 8 g
Proteine: 18 g
Carbohidrați: 33 g
Zaharuri: 6 g
Fibre: 3 g
Sodiu: 12 mg
Reviews
There are no reviews yet.