Migdale crude în coajă
Migdalele sunt o sursă bogată de fibre, proteine, vitamina E, calciu, fosfor, magneziu, potasiu și fier. Acestea conțin zinc, tiamina și niacina. De asemenea, oferă vitamine precum folatul, riboflavina și vitamina B-6. Comparativ cu celelalte nuci, migdalele sunt mai bogate în nutrienți și componente benefice.
Consumul regulat de migdale ajută la creșterea lipoproteinelor cu densitate ridicată, adică nivelurile de colesterol HDL și reduc lipoproteinele cu densitate scăzută, adică nivelurile de colesterol LDL.
Din migdale crude în coajă se obține laptele de migdale sau fulgii de migdale, unt sau pastă de migdale. O porție de migdale crude pe zi te ajută să păstrezi colesterolul sub control, dar și greutatea, datorită senzației de sațietate.
Migdalele se pot mânca crude sau prăjite ca gustare sau se pot adăuga în mâncăruri dulci sau sărate. Sunt disponibile în foarte multe forme de la felii la fulgi, sub formă de făina, ulei sau unt sau lapte de migdale. majoritatea numim migdalele nuci, dar ele este mai degrabă semințe.
Declarație nutrițională pentru 100 g:
Valoare energetică: 577 kcal / 2389 kJ
Grăsimi totale: 50.6 g
Grăsimi saturate: 3.9 g
Proteine: 21.3 g
Carbohidrați: 19.7 g
Zaharuri: 4.8 g
Fibre: 11.8 g
Sodiu: 1 mg
Reviews
There are no reviews yet.