Nuci macadamia
Nucile de macadamia sunt bogate în vitamine, minerale și fibre, dar sărace în carbohidrați și zahăr. Mai mult, se mândresc cu grăsimi mono-nesaturate sănătoase. Acestea sunt, de asemenea, legate de mai multe beneficii, inclusiv digestie îmbunătățită, sănătatea inimii, gestionarea greutății și controlul glicemiei.
Nucile de macadamia pot fi consumate crude sau pot fi adăugate la rețetele de pâine, salate, sau diverse smoothie-uri. Ele pot fi găsite sub formă de sirop, care este folosit pentru a adăuga aromă rețetelor. Nucile de macadamia pot fi, de asemenea, transformate în făină sau transformate în unt. Este adesea folosit ca ingredient în produsele cosmetice pentru piele și păr.
O mână sănătoasă de macadamia este de aproximativ 30 g sau 15 nuci întregi. Cu toții ar trebui să ne străduim să mâncăm cel puțin o mână sănătoasă pe zi. Dar nu există niciun motiv pentru care să nu poți mânca mai mult. Mai multe studii au arătat că 30 g de nuci pe zi vor oferi beneficii pentru sănătatea inimii fără creștere în greutate.
Declarație nutrițională pentru nuci macadamia per 100 g:
Valoare energetică: 716 kcal / 2968 kJ
Grăsimi totale: 76.1 g
Grăsimi saturate: 11.9 g
Proteine: 7.8 g
Carbohidrați: 13.2 g
Zaharuri: 4.1 g
Fibre: 8 g
Sare: 0 mg
Reviews
There are no reviews yet.