Muguri de pin
Mugurii de pin sunt deosebit de bogați în acizi grași mono-nesaturați, cum ar fi acidul oleic care ajută la scăderea LDL sau „colesterolul rău” și crește HDL sau „colesterolul bun” în sânge. De asemenea, o sursă excelentă de vitamina E găsim în acești muguri de pin, aproximativ 9,33 mg pe 100 g. Vitamina E este un antioxidant puternic, necesar pentru menținerea integrității membranei celulare a mucoasei și a pielii, protejându-o de radicalii liberi. În plus, mugurii de pin sunt una dintre fructele cu coajă lemnoasă fără gluten și, prin urmare, sunt un ingredient popular în prepararea de formule de alimente fără gluten.
Nucile de pin sunt semințele comestibile produse de pini. Nu sunt de fapt nuci în sens botanic – dar sunt folosite ca nuci în sens culinar.
Mugurii de pin provin din pini din întreaga lume. Există aproximativ 20 de specii de pini care produc semințe suficient de mari pentru a merita recoltate, conform USDA. China, Coreea de Nord, Pakistan și Rusia sunt cei mai importanți exportatori de muguri de pin din lume, dar sunt recoltate și în țările mediteraneene (cum ar fi Italia și Grecia) și în Statele Unite. Semințele de pin Piñon, care sunt bogate în grăsimi și carbohidrați, au fost o sursă de hrană de bază pentru nativii americani care trăiesc în regiunea Great Basin din sud-vest.
Declarația nutrițională pentru 100 g
Valoarea energetică: 673 kcal / 2786 kJ
Grăsimi totale: 68 g
Grăsimi saturate: 5 g
Proteine: 14 g
Carbohidrați: 13 g
Zaharuri: 4 g
Fibre: 4 g
Sodiu: 2 mg
Reviews
There are no reviews yet.