Quinoa neagră
Quinoa este o recoltă de cereale cultivată pentru semințele sale comestibile. Este pronunțată KEEN-wah. Din punct de vedere tehnic, nu este o cereala, ci un pseudo-cereală. Două flavonoide care au fost studiate în mod deosebit sunt quercetina și kaempferol, ambele găsite în cantități mari în quinoa. De fapt, conținutul de quercetină din quinoa este chiar mai mare decât în alimente tipice de tip quercetină, cum ar fi afinele. Acest produs nu conține Gluten.
Este o sursă foarte bună de proteine. Este extrem de benefică în special pentru intoleranții la lactoză care nu pot consuma produse lactate. După cum am menționat mai sus, quinoa neagră are un conținut scăzut de calorii și are un conținut ridicat de fibre.
Quinoa neagră este cea mai puțin utilizată, deoarece este cea mai dificil de găsit, iar producția acesteia în America de Sud este mai mică decât soiurile albe și roșii. Deși este similară ca textură cu quinoa roșie, cea neagră are o aromă „mai pământească” și tinde să aibă un gust mai dulce decât quinoa albă.
Valoare energetică: 1494 kJ/354 kcal
Proteine: 14.1 g
Carbohidrați: 57.2 g
din care: zaharuri: 0 g
Grăsimi totale: 6.1 g
Grăsimi saturate: 0.7 g
Grăsimi mono-nesaturate: 1.6 g
Grăsimi polinesaturate: 3.3 g
Acizi grași trans: 0 g
Reviews
There are no reviews yet.