Merișoare fără zahăr infuzate cu suc de mere
Merișoarele sunt o sursă bogată de vitamine și minerale, în special vitamina C. De asemenea, cunoscută sub numele de acid ascorbic, vitamina C este unul dintre antioxidanții predominanți ai merișoarelor. Este esențială pentru menținerea pielii, a mușchilor și a oaselor.
Merișoarele confiate cu sau fără adaos de zahăr sunt consumate pe scară largă, sub formă de suc sau în suplimente. Sunt o sursă bună de câteva vitamine și minerale – și excepțional de bogate în mai mulți compuși vegetali unici.
Puteți găti merișoare fără zahăr, fierbându-le în suc de fructe sau apă până când devin moi. O altă metodă este să le prăjiți la cuptor cu un strop de miere sau sirop de arțar pentru un plus de dulceață și profunzime de aromă. Se pot consuma ca atare sau împreună cu cereale, iaurt, migdale, caju crud. Le putem folosi și la prăjituri (biscuiți, brioșe, checuri sau cozonaci). Fructele uscate pot fi destul de dure și uscate, așa că adesea este o idee bună să le rehidratați înainte de a le adăuga la produsele de copt. Pentru a face acest lucru, pur și simplu înmuiați fructele uscate în apă caldă sau suc de fructe timp de 15-20 de minute până când sunt puțin umflate și fragede.
Declarație nutrițională pentru merișoare fără zahăr per 100 g:
Valoare energetică: 344 kcal / 1424 kJ
Grăsimi totale: 0,79 g
din care saturate: 0.081 g
Carbohidrați: 83.4 g
Zaharuri: 68.5 g
Fibre: 4.98 g
Proteine: < 1 g
Sodiu: 10 mg
Reviews
There are no reviews yet.