Top 5 cele mai sănătoase nuci

nuci

Nucile oferă numeroase beneficii pentru sănătate. În acest articol ne-am propus să vă prezentăm care nucă conține mult calciu, care are cel mai scăzut conținut de grăsimi și calorii și care nucă reprezintă completarea perfectă pentru o dietă corectă.

Ce sunt nucile?

Nucile sunt bogate în nutrienți, majoritatea sunt învelite într-o coajă tare; și includ migdale, alune, nuci și fistic, precum și caju, muguri de pin, nuci pecan, macadamia și nucile braziliene. Deși castanele (Castanea sativa) sunt nuci de copac, ele diferă de celelalte soiuri comune pentru că sunt bogate în amidon, dar sunt sărace în grăsimi vegetale. Considerate adesea ca o „nucă”, alunele sunt din punct de vedere tehnic leguminoase, la fel ca mazărea și fasolea.

  1. Migdalele crude în coajă sau Migdalele crude decojite

Pline de grăsimi monosaturate, fibre și vitamina E prietenoase cu inima, migdalele au cel mai mare conținut de calciu,  avem nevoie de acest mineral pentru oase robuste, precum și pentru funcționarea corectă a nervilor și mușchilor. Conținutul benefic de grăsimi și fibre ale migdalelor înseamnă că acestea ajută la gestionarea nivelului de colesterol pentru sănătatea inimii.

2. Nucile braziliene

Aveți nevoie doar de una până la trei nuci de Brazilia pe zi pentru a obține tot seleniul de care avem nevoie. Conținând, de asemenea, vitamina E, nucile braziliene ne îmbunătățesc mecanismele de apărare și ajută la reglarea lipidelor din sânge.

3. Caju crud

Deoarece contribuie cu un nivel bun de proteine ​​și sunt o sursă utilă de minerale precum fier și zinc, caju-ul este o alegere excelentă dacă urmați o dietă vegetariană. Nucile de caju sunt, de asemenea, bogate în magneziu mineral, despre care se crede că îmbunătățește amintirea și întârzie pierderea memoriei legate de vârstă. Caju este o sursă de grăsimi mono-nesaturate prietenoase cu inima și furnizează steroli vegetali, care pot ajuta la gestionarea nivelului de colesterol.

4. Alunele crude de pădure

Alunele sunt a doua cea mai bogată sursă de grăsimi mono-nesaturate, au, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii și pot fi utile în gestionarea lipidelor din sânge. Bogate în vitamine și minerale, acestea sunt eficiente în îmbunătățirea stării de vitamina E, în special la vârstnici.

5. Nuci Macadamia

Deși bine cunoscute pentru conținutul lor ridicat de grăsimi, nucile de macadamia nu ar trebui să fie de temut. Sunt cea mai bogată sursă de grăsimi mono-nesaturate și, ca atare, ajută la gestionarea colesterolului. Sunt o sursă bună de fibre și aduc o contribuție utilă la aportul de minerale, inclusiv magneziu, calciu și potasiu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt mărci.